Bollnäsrundan

 

Om banan

Vår ambition är att etablera Bollnäsrundan som ett motionslopp på cykel som kommer att leva över tiden. I många år har vi varit tvungna att lägga om banan på grund av vägarbeten. Nu tror vi att vi har hittat en permanent attraktiv sträcka som kan ge cyklisterna både upplevelse och motstånd.

Gemensam start vid Brotorget i Bollnäs centrum. Målgång i slutet av Fallsängesvägen i höjd med Svevias anläggning. Det innebär att de som ska delta i loppet parkerar vid Sävstaås och cyklar (värmer upp) ner till starten i centrum. Lämplig väg skyltas.

Starten genomförs som så kallad masterstart, dvs förbil åker före med hastigheten om ca 25 km/h fram till länsväg 623 (Vevlinge). Därefter endast förmotorcykel.

Vid järnvägspassagen intill Hanebo kyrka görs halt om bommar är nere, därefter återstart.

Banbeskrivning

Start i Bollnäs centrum (Brotorget) – Nygatan – Järnvägsgatan – Rv50 – Lv623 via Bollnäs-Änga till Segersta – Lv621 till Norrbyn – Lv624 – Hanebo kyrkväg – Hällavägen – Stationsgatan – (korsar Rv83 via cirkulationsplatsen) - Lv611 via Hällbo – Lv614 till korsningen Lv614/613 - LV613 till Annefors – Lv546 via Mossbo till Alfta – Rv50 – Runemovägen – Runemo – Lv686 till Gäddvik – Lv685 via Eriknäsbo till Sjukhusvägen – målgång i slutet av Fallsängesvägen i höjd med Svevias anläggning

Karta


Klicka på kartan för större bild